Friday, April 29, 2011

Body Macam Pear Boleh Jadi Macam Gitar...

Hahaha...of courselah dengan bantuan corset.  Eh..ini bukan tajaan tau.  Blogger picisan mana ada dapat advertorial..hihihi.  Oklah..sebenarnya dah berbulan jugak saya pakai Premium Beautiful Corset ni.  Ada dalam 2-3 bulan kot.  Lupa dah.  Saya nak share pengalaman sayalah ye.  Dan saya akan cerita sejujur-jujurnya.  Yang buruk, yang hodoh dan yang indah.
Masa ni kat Melaka depan taming sari.  Saya pakai PB.  Curvy2 tak body?  Hahaha..mcm gambus pun ada kan.  Oklah..saya ni masalah satu je...bentuk badan macam buah pear.  Kecil di atas dan lebar di bawah.  Lagi satu saya suka makan dan makan.  Well pada orang yang dah biasa tubuh besar..dorang akan cakap saya masih kurus.  Tapi untuk orang yang pernah berat badan hanya 38kg masa remaja...bila dah berumur ni..56kg adalah gemuk ok..hahaha.
First time saya pakai PB, kepala saya pening.  Migrain you.  Tapi alhamdulillah sehari je.  Postur badan tegak je.  Pastu gi toilet..berperang sorang2 kat dalam tu.  Mana tak berperang..nak pakai balik girdle adalah sangat2 menyeksakan.  Keluar toilet dengan muka kepuasan bukan sebab lega buang air besar ke apa..tapi lega berjaya sarungkan girdle..hahaha.  Pagi2 saya pakai sendiri tau..berpeluh2.  Ada 15 minit gaklah nak pakai semua tiga2 tu.  Lagi satu..bra dia punya push up..smpi saya rasa 'breast' saya betul2 kat depan mata sepanjang pakai tu.  'Breast' jadi tinggi you..hahaha.  Macam masa anak2 dara.  Tapi sekarang laju je saya pakai..sap sap soi..siap!!
Saya suka pakai PB ni..perut xlah nampak buncit sangat..yang terlebih2 spare tyre tu boleh disembunyikan.  Tapi kelebaran peha saya mmg xleh blah..hahaha.  Nak buat camana..orang dah beranak dua..standardlah tu..segalanya kembang.  Lagi satu bila pakai PB ni...masa mula2 tu..belakang peha saya gatal tak hengat setiap kali buka girdle.  Bila saya tanya pada kawan saya yang jual tu..dia kata mungkin toksin.  Sebab dia pun gatal2 kat perut masa mula2 pakai.  Tapi alhamdulillah sekarang takde gatal2 dah.
Berat badan?  Entahlah..saya rasa macam takde beza bila timbang..tapi bila pakai baju rasa macam ada perubahan.  Cangkuk pun dah beralih.  Tak taulah sebab saya makin kurus atau corset tu yang makin longgar..hahaha.  Tapi serius..bila makan...kalo nak sumbat gak..memang boleh muntah belahak.  Apa pun disiplinlah..saya memang tak disiplin sangat.  Pakai 5 hari je seminggu..duduk rumah malas.  Keluar jalan kadang2 pakai..kadang2 tak.  Kalau u oll tak mampu nak pakai PB ni..pakai jelah corset brand lain pun takpe..janji yg terkeluar2 tu taklah nampak sangat.  Impian nak dapat body macam gitar makin jauh rasanya..hihihi.  Happy weekend semua!!

56 comments:

mmg kan dah berusia ni berat 53kilos dah gemuk gitu..
 
saya pun harap dapat bertahan pakai pb ni ,jgn hot hot ciken shit sudey hehehee
 
saya nak pakai~tapi bini saya tak bagi~haih~
 
tingin nk beli and nk pkai dee.. tapi hamba adalah amat pemalas nk commit.. :S
 
Tuya on off..jap pakai jap x pakai..
aritu pakai disiplin sebulan,turun 5 kilo..mmg ketara nampak kurus sket..sume org tnya..
skang on off lagi..malas betul nak pakai,sbb tang nak g toilet tu la..nak kena bersilat bagai..heheh..
 
@bujal X

Komen bujal tak bole bla! Gila!
 
ada member opis pki.die ckp gatal2 gk...tp skarng dh tk gatal...ada gk yg pki tk dsiplin trus tk pki...


**opis br mmg dkt ngan pavilion tu psl kalo lunch kdg2 kt pavilion tk pn kt klcc...kalo tukar tmpt kj kt sekitar tu bole la jmpa
 
phewitt melentiklaa....mmg bess pakai corset ni terasa kerampingan
 
dolu2 i ada beli PB nie..
masa mula2 kuar...
tapi memandangkan bentuk rupa badan ku dah bertukar...
PB tu dah mengecil hahahahahaha...
 
DIET!!!!.... kata org bile dah berisi sikit.... kene diet...

pada pakcik la.. diet nih sebelum dah XXL..... diet tu kawal makan dengan kadar yg tertentu..... sebelum jadi XXL.....

dah jadi... tak de diet le huhuhuh

lagi satu bila dah pakai lelama tu... kulit susah nak bernafas... tu yg buat gatal2......
 
ratu punye ade dah dok dendiam dlam gobok.takble tahanla pakai.nak muntah.gatal lagi.terjerut lg kat pinggang.mmg tak selesa.cuba gak pakai berhari2 aduh tak tahan...nape ek...byk sgt toksin ke apa bdn ni...
 
aku kalau pakai, agak2 jadi ape ekkk???
 
phewitt...insyaAllah..berkat sabar boleh dpat body impian..ehehe
 
fuh melentik bdn dee.
kdg mmg gitu kan.kty pun diet2 berat tak turun pun..cuma baju yg mana ketat tu muat pakai..berat takat tu je.
 
pakai benda ni, boleh kurangkna nafsu nak makan banyak kan? my wife pakai dulu(b4 pregnant), tak leh nak makan byk2...sendat katanya..so secara automatik, bleh diet...haha
 
huwaaa aku lg tak displin
PB dlm almari skrg ni
hahaaa
 
oo begitu..thnks ye for ur info ni sis.. ;)
 
ai pun dah lama pakai PB tapi tak disiplin..kejap2 pakai..tapi selalunya tak pakai..grrrrr

skrg cuma nak buang lemak tang perut/abdomen dgn tang bahu..rasa macam nak hiris2 jer lemak tu dgn pisau
 
berminatlah dee

berapa harga...lani ada mcm2 brand
mana 1 yg baguih?
 
@Joy joy, dee kalo 53 pun gemuk lagi tau..nak2 tang peha..
 
@Jiejah @ Iza hrp2 dptlah bertahan..teruskan usaha..
 
@bujal X bagi bini pakailah..kang awk pakai org confuse lak..bujal ada 'breast tinggi mcm gunung kinabalu'..hahaha..
 
Mmg nampak ramping laa Dee.. teruskan usaha..dan jgn ngelat2 tau..mahal tuh beli kalau tak pakai..
 
@yunz_02 beli brand yg murah dululah..bila dah biasa pakai..nti rasa kekok tau kalo x pakai..masa tu leh ar beli PB..
 
@TuYa kenalah terus pakai ye tuya..jgn malas2..
 
@gedek! dia tu nak pakai teringin tapi malu..hahaha...
 
@mama tisya mula2 je sis gatal tu..pastu ok dah...dee nti pindah ubn tower..let's meet up..hehehe..
 
@POSH76 u x pakai pun melentik..lagi dashyat..
 
@rasp sayangnya sis..beli barulah..hihihi...
 
@dotblogspotdotkom org kurus diet rugilah pakcik..hehehe..
 
@dotblogspotdotkom lupa lak..dia gatal bukan pasal peluh lah pakcik..corset tu ada infrared..dia buat kejelah gatal tu..sebulan lepas dee pakai ok je..xde dah gatal2..
 
@ratusiput pakailah ratu...sayanglah simpan..beli mahal kan..
 
@KM ko kalau pakai jadi tiang lampu..hahaha..
 
@atty's xpe kty....teruskan usaha dengan cara tersendiri..
 
@Daddy Ziyyad mmg pun..bengkung tu tekan2 perut..nak sumbat gak...belahaklah..
 
@syanasaid pakailah syana..rugi beli x pakai..
 
@Farra Dhelina farra..pakai tau..mesti u slim mcm dulu2..sweet sgt..mcm org korea..
 
@makdara TERdiva bahu tu kena tya yg pakarlah..hehehe..
 
@Ati Masrif yg ni 1k++ brand premium beautiful hai-o
 
@Rinna rinna..ngelat kadang2 je..x selalu..hihihi..
 
Tingin sgt nak pakai la..nak caber perut ni...56 kg dah sekarang ni....
 
patut la nampak tajam je.. hehehe.. mekchu kalo nak pakai part bra je bleh tak?
 
nak pakai tp xmampulah dee..mahal bebenor..corset yg sy ada skrg ni pun kemalasan je nk pakai...sy kene diet dululah dee baru boleh bentukkan bdn..heeeee
 
bila pakai sesuatu nampak hasilnya.. mmg rasa seronok..
semakin mantap lah ko kak.. hehee
 
Bujal nak kena sepak ke pelangkung.meh sini makcik pakaikan ko bengkung. bila akak dapat beli ni.ada cita-cita gak. dee ni boleh support tulang belakang kita tau.
 
harap2 nor bertahan la pakai PB ni. tapi skrg ni mmg amik bekpes je..lunch tak amik sebab perut rasa kenyang manjang. malam plak nor jarang amik dinner sebab kepala tengah stress..kerja nak tido je..sebab tu agaknya pakai seminggu turun 3 kg

tapi skrg ni still mantain amik bekpes yang berat so lunch boleh skip or amik ringan2 je.
 
Patutlah nampak potongan Dee macam gitar..! Hihihi...
 
mak aiii ramainya yang mengomen entry ni...

ok lah, takmo komen apa2 dahh.. kekekkee
 
hehehe for shapping memang bagus...lagi murah dari kos slimming world hehehe but turun berat badan?? nop bergantung kepada displin kite betul kata u...hehe i soka pakai pb sebab 3 layer boleh adjust pinggang kite hehe tapi masalahnya bila corset tu dah longgar tu yg memang masalah...adehhhhh nasib baik ade bengkung lilit bersalin dolu2 yg bermeter2 gituw...huhh pengsann...hehe
 
best jugak....macam teringin nak beli satu for my mom....selalu je bising perut dia buncit....hehehehe



akak dijemput sebagai penulis di [Week 2] Aku seorang pengarah filem
 
saya ni sis..yg seluar memang langsung tak boleh pakai. Kalau saya paksa gak pakai boleh mati rasanya..hahahaha. Baru sampai peha dah sendat :)
 
alamak... racun nih.. racun... adoiiii
 
gatai2 sebab peluh kot!!!??
 
yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani
 
mampir nich dari jaksel...