Thursday, May 19, 2011

Gold Coast Morib...

Sambung cerita saya ke Banting tempoh hari.  Lepas makan2 tu, kitorang gerak ke Gold Coast Morib sbb 1 of my friends tu mmg keje kat Gold Coast.  Gambar sy jauhlah sebab konon nak amik penuh tulisan Gold Coast Resort tu..tp tak dapeklah.  Dapatlah sket2.
Nak bergambar bertiga pun ada je terselit si Fifi tu.  Eh tetiba teringat pesanan org tua2 jangan bergambar bertiga..hehehe. 
Inilah water theme park yang ada kat Gold Coast Morib tu..kecik je taklah besar sangat pun.  Masa ni panas giler...tapi still ada orang mandi.
Ini view dari tepi pantai.  Gambar pantai saya tak snap...nun jauh sbb air laut tengah surut.  Gambar pondok utk makan pun saya lupa nak snap.  Betul2 di pantai..bila air laut pasang seolah2 terapunglah.  Cantik. 
Hahaha..fifi tu mcm nak korek von kakak Mimi je.  Actually masa ni Mimi menangis merajuk sbb tak dapat mandi laut and also mandi pool.  Yelah..ada tag baru boleh mandi.  Laut tu pulak..jauh sangat.  Nak2 time tu panasnya masyaallah..tu yang saya malas.  Meraung2 dia sampailah balik.  Saya buat donno je..hehehe. 
Me with my schoolmate.  Thanks to FB..kami dapat bersama2 semula.  2 orang tu still single tau..single belum kahwin dan single anak 2...hehehe. Cer teka..cer teka..yang mana satu single anak 2..ngehngehngeh.
Front office 
 Lobby yang luas
Ni dalam 1 of the room.  Gambar katil xleh amik..sbb housekeeping lom kemas.  Tgk mimi tu..berangan nak mandi jacuzzi..dia ingat pool..hahaha.  Fifi pun sama excited.  Tp for me..Gold Coast ni quite expensive.  Sekarang ada promo..sapa2 mau bolehlah tempah kat SINI ye.  It's a new place..so, byk lagi yang takde.  In future maybe better.  So, sapa2 yang tak tahu nak pergi mana, leh ar terjah sini.  Chow!! 

25 comments:

awai tahun tu kak ati lalu belum siap lagi

lani dah buka ye dee

lehlah gi cuci mata...ada pantai tak?
 
eeh macam best laa.. leh suggest kat hubby on our familyday nanti.. asyik2 PD, asyik2 cherating bosan laa kannn....
 
cantik lobi hotel tu...leh jugak jln2 nnt
 
not bad..siap ada jakuzzi...pantai depan hotel tu mereka selenggara tak? sebab pantai morib ni kan tak berapa nak elok..
 
Cantik jugak Dee..bagus la kan...atleast dah dibangunkan Pantai Morib ni....
 
cantik tempat nya..nanti leh ar terai g cuci2 mata kat situ

siannya mimi..nak mandi tak dpt ye
 
Cam menarik jer Gold Coast tuh.. tak penah sampai ke situ lagik.. maybe one day..kut.. :)
 
cantiklah design dia....
 
bila la dapat bercuti nih..... ikut hati nak aje ambik cuti pjg... huhuhuhu tapi despes mana blh cuti pjg2... kang bertimbun surat...
 
boleh tahan mahal hotel ni kan. tak eprnah masuk lg tp selalu lalu deopan bila makan di bagan lalang tu... tingin sanagt nak dok hotel yang tengah2 laut tu.. dgr citer hubby sungguhlah menkagumkan...
 
wah dah siap ek...
dulu gi lum siap..
still construction....
 
saya akan bercuti kat sini satu hari nnt. tunggu!
 
wowww gold coast tuuuuuuuuuuuu..... mmg cantekk kan
 
geram jer bila anak main raung2 & guling tak dpt apa yg dia nak.. :)

saya tak sampai lagi ke gold coast sepang ni..mungkin nak kena pergi gold coast astralia dulu kot! hehe
 
Salam.
Datang visit sini..dan baca entri :) nice blog~
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)
 
nampak menarik..
 
gold coast morib best gak..
morib dah makin maju...
cantik pun cantik...
 
mcm best jer...sesuai sgt bwk budak2..thanx dee sbb sidu share psl GC ni..kalu x sy xtau dah siap..InsyaAllah ada rezeki smpailah ke sana...:)
 
uish mcm best saja tempat nie,
lps nie bolelah pi bercuti kat sini plak kan,
hihihihi:)
 
ismeth kata: kenapa anak kawan mama tak buka2 baju pon??

hehehe sebab i buat2 tanya dia tu tempat tidur pattern baru tapi kantoi dgn tiolet bowl...hehe
 
aiyokk..fifi buat apa tu?
 
Hello i am kavin, its my first time to commenting anyplace,
when i read this article i thought i could also create comment due to this brilliant article.



Also visit my blog ... variety of surfaces spray painted
 
Amazing! Its truly awesome post, I have got much clear idea concerning from this paragraph.



Feel free to visit my web page; master cleanse weight loss
 
After checking out a handful of the blog articles on your web site, I really like your technique of blogging.
I bookmarked it to my bookmark site list and
will be checking back in the near future. Take a look at my
web site as well and let me know your opinion.


Here is my site; detox diet info
 
Amazing! Its really remarkable article, I have got much clear idea regarding from this article.


Feel free to visit my webpage: natural heartburn remedies