Tuesday, September 3, 2013

World Press Photo @ BSC


Terbaca dalam Star Online dan terus pergi ke BSC hari terakhir exhibition.  BSC = Bangsar Shopping Centre bagi yang tak tahu..hehehe.  World Press Photo..first time saya tengok gambar2 yg diambil oleh semestinya  mereka2 yang pakar atau pro dlm bidang photography.


Leka membaca..tapi orang yg ambil pic ni bukan Pro sebab tu blur semacam..hahaha.


With Malaysian Doctor / Photographer - Dr Wei Seng Chen yang menang 1st Prize kategori Sports Action. Joy At The End Of The Run ni mmg awesome and deserve to win.  Nak tengok lebih dekat, klik SINI.


Ini pulak pemenang utama World Press Photo of The Year 2013 by Paul Hansen.  Memang sedih tengok gambar ni..menyayat hati.  Boleh tengok dengan lebih dekat di SINI. Nak tengok semua photo yang dipamerkan tempoh hari. Jenguk ajelah kat SINI.  Sesekali melihat sesuatu yang berlainan itu mmg menyegarkan jiwa dan minda..sambil2 tu dapat menambah ilmu.  Jumpa lagi esok ye...insyaallah.

9 comments:

cantiknya gambar2 tuh
ade pg BSC hari tuh, tapi tak tau pun... klu tak boleh singgah tgk
 
Awesome!
 
cantik2 gambar nyer kak... sume mmg cantik di mata... gambar yg menang tu mmg menyayat hati... sapa tak sebak tgk gamabr tu mmg takde hati
 
sedih gambar tu...memang Nampak expression yang realistic kat gambar tu.
 
adik aku yg amik photography mesti suke bende2 ni dee...

pic yg menang tu mmg simbolik...ya Allah beri la keamanan, kemenangan pada mereka yg tak bersalah ya Allah...
 
eh kejap, gambar dua ekor lembu itu gambar betul atau lukisan?
 
Cantik gambar. Sedih tgk gambar last tu...huhuhu...
 
Serius unik dan cantik pic tu. kita nak ambik pic berseni macam ni memang takde la. Hehe
 
Pic yg last tu sedih...sy minta photographer tp xde alat canggih ada dlsr pun yg paling cikai skali...hehehePi