Wednesday, April 8, 2009

Macam2 Hal Si Mimi Nie..

Arituh petang isnin sy blk dari keje terkejut tgk bibir si mimi ni. Dlm gambar ni x terang sgt..sbb pakai flash. Bibir dia berdarah..bengkak. Sy tyalah napa..dia ckp dia lari2 berlanggar ngan adik Qodri. Abih adik qodri camana? Adik qodri bengkak pala. Nenek boh ais dh..x sakit dh. Amboi ckp mmg pandai. Bila tya my hubby dia ckp a'ah..main lari2 bertembung dua2. Tu yg sorang dpt kat bibir sorang dpt kt pala. Qodri tu cucu my babysitter. Marah? Sy? Alah benda2 gini mmg sy x marahlah. Sy tau anak sy notty..pehtu makcik tu jaga dh 4 taun..ni baru luka. Benda2 kecik ni sy xdelah nk bising2. Kepala cucu makcik tu pun teruk. Budak2..gitulah. Arini gado esok kawan. Makcik yg jaga anak2 sy ni dh cam mak sy dh. Susah tol dia nk amik2 cuti..jarang sekali. Selalu bg lauk, kuih2. Kenduri kitorang dia rajin tolong. Masa ngandungkan fifie sy ngidam nk makan laksa dia buatkan. Mana nk cari bbsitter gini? Makcik ni kenal arwah my mom dari dia bujang lom kawin lg. Ni dh bercucu. Sy suka org yg syg budak ni..n boleh bertolak ansur. Si mimi ni je..tgh lasak. Biasalah...

Ha..ni favourite dialah ni. Budak2 kan biasa suka telor putih tu..dia lain sket..suka yg kuning. Jgn ko kentut bau telor udah..hehehe..

Ni mainan dia n fifilah ni..abih mangkuk sy dibuat topi....adoilah...siap soh amik gambar lg..

Kegemaran sepanjang masa makeup. Abis bedak, eyeshadow, lipstick hatta perfume sy dia balun. Dlm dok sorok2 tu dia jumpa gak. Dh mekap soh amik gambar lak. Byk no lah duit mama ko nk beli suma2 ni. Siap ckp kongsilah...adoi..fenin2...tp bila dia xde rindu lak. Hehe..

15 comments:

alahai kesiannyer... budak2 mmg camtu..

alahai sukanya tgok budak2 mekap.... huhhuh linn selalu lepas gian kat anak buah........ diorg pun samapi tau kalau linn tel nak dtg masing dah siap2 cuci muka dulu..hahah
 
zaman skrg susah nak dapat pengasuh yang ok tak berkira masa n tenaga. Syukurlah, pengasuh Nurin bagus orangnya. Nurin panggil dia mak. Sejak lepas pantang sampai skrg dia jaga Nurin. Makan dan pakai tak berkira, dah jadi cam kuarga kami. Sebab tu bila dapat pengasuh yang ok kita jangan berkira dengan diorang. Bila tak berkira, pasti dia akan jaga anak kita elok.
 
ALOR TOMEY NYA LEPAS MAKE UP2..
 
mmg bersyukurkan sis dpt babysitter yg baik and tak berkira. Kita pun jadik tak berkira dgn depa kan..

btw, lawalah header u too...wah dah berjaya ek! leh ajar i lah nanti ek hehehehe congrats!
 
rilek ah, mama dia pun kecik2 dulu notti gak kan, hi hi
 
wah kalau mcm ni blh sambung kerjaya auntie sebagai kak andam ni hehe - mama dee fuyo cantiknye header baru eaaaa
 
mcm3 ragam anak2 ni kan kak,,
alahai bila nak ada anak nie..hahaha...
*tetiba gatai...*hiksss...;)
 
"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq
 
dee...budak2 mmg gitu....tp kalo takde rindu pulak kat diorg kan....
 
ni dia mekap sendiri ke? pandainyer...
 
bila masuk blog u, tiba2 je lagu fav saya di mainkan...wow..thanks.. byk sgt kenangan lagu tu..
 
linn: lehlah mekap kan anak sy tuh..

mas: tulah bila baik cam keluarga sendirikan..

kty: tomey ye?

rasp: alhamdulillah sis..header tu main2 je buat..cam kelakar pun ye gak..

maz: notti kat skul jgn ckplah..

finee: kita x pandai mekap pun..cantik ye header..kihkihkih..

seroja: x lama lg adalah tu..hihihi..

anak pendang: insyaallah sy gi blog anda..thx singgah sini..

reen: tulah rindukan..

izan: i yg mekapkan...kalo dia dh cam hantu..

alladiin: lagu mana tu en ashri? kongsilah bersama..sy mmg suka lagu lama..
 
biasala kan budak2 kalau dia diam jer tak lasak lagi.. bahaya..
amboi anak dara kemain make up sakan yer,.. ;)
 
comeinyer dia dee..hohoho suka mekap ehh??..pandai lak tu mekap sndiri..;)
 
tak sabar nak ada baby girl..
bleh gaduh2 pasal makeup!woohoo..