Wednesday, October 12, 2011

Group Hug Jom!

Alhamdulillah..dari alam cyber membawa ke alam realiti.  Mereka2 sentiasa ada di kala ada yang berduka.  Sapa2 yg tengah down..laju2 je kami ajak group hug.  Kejadian before potluck hari tu.  Lepas waktu kerja, di sebuah hotel terkemuka..hehehe.

Joined later by Ayumie.  Budak ni baru start kerja, tu yg kalau buat program hari biasa dia susah nak follow..hehehe.  Pangkat adik bongsu dan selalu kena leter ngan saya.  Bertabahlah kau dik..hahaha.

Iyra dan Elly yang setia menemani.  Iyra adik kedua bongsu...selalu ketinggalan keretapi dan kadang2 pun kena leter ngan saya.  Nasib koranglah dpt kakak yg kuat bebel.  Si Elly gak yang cool..hehehe.

Apalah kena ngan saya hari tu..makan kat hotel tapi order mee goreng mamak.  Apa cer? Ceh.  Nasib baik sedap.

 Ayumie pulak makan nasi goreng.  Nasi goreng kat rumah pun akak leh gorengkan utk kau dik..hahaha.

 Dessert yang sedap..puding sagu melaka dan cendol mangga..sedap.

Elly dengan burger dinasournya.  Besar giler..kalau saya sure tak habis..eh mmg dia tak abis pun..saya mtk rasa sikit...sedap.
 Iyra yang perasan manja dengan dry mee wantannya..nama menu hentam keromo je..hahaha.

Hujung2 lepas makan, Elly buat lawak.  Dia kata ada sesuatu yang berguna dan sangat memudahkan dia dalam beg coach tu..disuruhnya kami teka pulak.  Eh..saya siap buat contest kat FB tau..hahaha.  Macam2 benda kawan2 teka..tp sis Zana je teka hampir tepat.  So, dia dapatlah hadiah FM Kuching seketul.  U oll nak tau ke apa barang dlm beg dia tu?  Jeng..jeng..jeng...

KAFTAN!  Serius..kaftan dalam beg dia tu...hahaha.  Sebab suami dia selalu balik lewat, so dia akan tidur rumah mak dia dulu..lepas tu baru suami jemput balik rumah.  Tu yang kaftan kena sentiasa ada dalam beg tu..adoilah..mati2 ingatkan Ipad..kahkahkah.

Kitorang gelak sampai keluar air mata lah.  Tapi sebelum tu saya terkedu terperanjat dulu..mcm biar betik..dia bawak kain batik ke..sekali bila dia cakap kaftan, terus berdekah2 ketawa.  Tuan empunya diri pun sakan gelak smpi kuar2 air mata haaa.  Group hug yg membuatkan semua yang berduka terus ceria.  Thx pada yang belanja makan hari tu.  You know who you are.  Sampai skrg lawak kaftan masih berterusan di FB....hehehe.  Korang kalau berduka, call2 kami ye..kami boleh ceriakan hidup kalian.  Tak mau sedih2 ok.  Bye semua, gtg.  Jap lagi saya melawat rumah kalian eh.  Take care.

26 comments:

seronoknya klu selalu dpt jumpa kawan2 blogger yg lain kan.... :) huuu...idea bagus tu standby kaftan dlm beg...kikikiii...blh tiru...wink!!!
 
Nak group hug juga?
 
kalau dah ada kaftan sure hat dlm² pun dia angkut sekali .. x skodeng ke? hhehhe
bagus group hug ni !!
 
now me tengah worried nie..amani semalam kena semput...dah bawak g hospital amik nab..doc siap suruh x-ray....huhuhu tapi keadaan dia masih cam tue jugak..doakan amani ye kak....
 
aloololo.. sweetnya entry neh..
thanks kakak dee.. adik second bongsu neh setia mendengar bebelan akak..

well, nk group hug with uncle gedek tuh agak2 muat x muka kita masuk dlm pic dia yg sekeping saja tuh????
 
hehehehe tengok kaftan tingat elly...
tengok elly tingat kaftan hehehehehe
 
sangat ceria sangat best!!!!
:)
 
ade geng pelangi..ade geng hug...seronokla camni kan...mmg geli hati tgk bwk kaftan...ehehe...
 
ohoo sweetnye ade group hug...betul tu dee...kalo kite ade masalah...lepak n gelak2 ngan kawan2 leh buat kite release dari masalah ....
 
cik iyra dah selalu sangat jumpak kak dee nih!! tak lehjadi nihh!!


pocket nak group hug gaakk!!
 
bess kalau dpt kengkawan yang sanggup susah & sng bersama...
 
pocket, turun KL.. sampai je Masjid Jamek, inform we'ols...
 
Rajin betul uols.. berjumpa²an gini..happy jerk. :)
 
seronoknyer wat gathering ^__^
 
semuanya ceria..tue yg best layan semua pic tue :-)
 
BUGER KAKELYY nampak sedap..yummy...

hahahahaha, memang tak leh blahlaa dalam beg kakely ada kaftan......unik nieh......ekekekekee
 
Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.
 
hahaha..yg kaftan tu memang saspen habis..
 
Seronoknya dpt group hug, nak join gak ☺☺☺
 
semua muka hepi depan mkanan ek ;)
 
kadnag2 lagi rapat dgn kwn blog dr kwn sekolah..ekekekeke:D bestkan..meriah gelak smpai keluar air mata ni..dasat..hehe
 
maunya tak lawak tak terfikir hokey ada kaftan...
 
bestnya ada group macam ni..
seronok
 
hahahahhaa .. mcm sis Rasp ckp ingat KAFTAN ingat eLLy :D
 
I oke je sis kena leter..sebab apa yg sis leterkan semua tu betol...kalau tidak dengan group hug dekat mid before this ai tak jadi cam sekarang ni...mmg i luvvvvvv u la sis...mmmmuuuaaahhhh....
 
owh...seronoknya...sangat jelez...huhuhuhu