Wednesday, December 19, 2012

WW ~ Mari Belajar Arab


Cara my friend ajar anak2 dia Bahasa Arab.  Letak tag pada semua perkakas rumah.  Contoh, periuk nasi.


Ni pulak peti ais.  Banyak lagi sebenarnya.  Tapi rumah nmpk mcm taska lah kan.  Yang bagusnya anak2 dia mahir Bahasa Arab :-)

22 comments:

eh bagus ar mcm ni dee...takkisah le nampak mcm taska yg penting anak pandai kan....
 
Bagusnyaa cam nie..
 
good effort ni sis..cam taska tak per...sementara jer...pulangannya anak2 dia mahir dlm bahasa arab...
 
good effort nih..skali parent leh bljr..:-)
 
btul2.. bgs...
 
kalau ada anak kecik kat umah.. mmg kena lekat macam2 kat dinding... tak kesah la.. tadika ka... taska ka.. time anak2 mendapat ilmu dan belajar sesuatu kan.. :) nanti dah besor dah pandai.. kan
 
kat umah i, sebulan sebelum Sapphire periksa kan sis...
dah sana sini ada post it note kuning tu....
utk bahasa arab lah gak sis...
memang senang skit dorang ingat camni...
 
wahhh bagus sungguh
sanggop buat gitu demi anak2 nk kasi pandai kan
 
Wah...bagusnya. Rasa mcm nak buat mcm ni gak lah.
 
bgs lah kak camni, senang nk ingat... cumenyer first mak pak kene teror bahsa arab gk kan...
 
hahahaha..rumah macam taska...Tapi demi pendidikan, redah aja la kan...yg penting, effektif...hihihih
 
bagus sangat..

tapi tengokkan thallajah tu..teringat kat anak buah..

mas akecik selalu nangis..
pastu mesti nak kene duk dalam ekon..

jadi kami gelar die

thallajah..

walhal nama sedap
nik ahmad zakwan..

hohoho

makcik2 yg kejam
 
Bagusnya..rajin ummi dia.
 
Assalamualaikum Dee

kita sama2 boleh belajar
 
good job sis!
teringat ms zaman U dulu..note merata-rata. tepi katil, almari..cermin..hehe
 
bagusnyer !
 
wow...nice...
 
Good idea tapi akak anak2 dah beso sikit tapi still boleh praktis. Di samping anak belajar mak dan bapak pun boleh tambah ilmu bahasa arab.
 
bagus idea kwn ko ni kak...
boleh tiru...


:)
 
Salam singgah.
Haah good idea la.. tq for sharing :-)
 
elok dipraktikkan nie.
 
bagusnya...