Tuesday, May 20, 2014

Medan Trip: Simarjarunjung


Kami teruskan perjalanan sambil mata menjamu pemandangan Danau Toba yang luas.


Ternampak restoran terbengkalai bentuk ikan ni dalam perjalanan ke Brastagi.


Church merata sebab majoriti penduduknya beragama Kristian.


Cantik kan pemandangan. Rugi kalau tidur.


Hebatnya ciptaan Allah Maha Esa.


Kita berhentilah amik gambar sekeping dua. Dekat sini ada banyak pondok dan kelihatan beberapa lelaki ada duduk lepak2 kat situ. Dorang tu semua sedang minum arak. So, hati2 lah ye. Jalan ni pun agak sempit dan jarak satu rumah ke satu rumah amat jauh.


Akhirnya kami sampai ke Simarjarunjung.


Moh masuk pekena Bandrek.


Kami semua amik set pisang dan air panas. Saya opkos pekena kopi panas. Tempat ni memang sejuk. Macam Cameron Highland.


Tengoklah view dia..bawah tu masih Danau Toba.


Sejuk..angin pulak bertiup mmg berpelukanlah budak2 ni.


Tak banyak pic sebabnya gambar dlm hp saya semua tak sharp gara2 makan goreng pisang, lens camera berminyak gak..hahaha. Apapun memang tempat ni cantik. Wajib singgah kalau ke Lake Toba. Bye, see you tomorrow.

10 comments:

teh bandrek..
tak sanggup minum!!
 
Cantiknya view.
 
Cantik2nya scenery didanau toba ni....bila lah boleh sampai kesini...
 
apa?? makan pisang gooreng?? ahahahhaha

cantik la pemandangan tu..masa kecik pergi memang tido pon ahhahahaha

eh tang, ikan resort tu very the unik...
 
sayangnya restoran bentuk ikan tu terbengkalai kan kak dee...kalau x dah boleh jadi daya tarikan pengunjung dah tu...
 
@Dr Singa

Kenapa tak sanggup kak?
 
teh bandrek tu ape?
tapi cantiknya views langit kena dengan tasiknya..wow :)
 
teh bandrek tu apa?

view die nampak sangat cantik...

 
Cantik sungguh pemandangan..
 
Dee...Aina kena posa jalan2 sehingga akhir tahun atau pun sehingga dapt confirmation letter tempat baru uwaaaaa...

#kumpulduitbanyakbanyakuntukjalanjalantaundepan