Monday, March 8, 2010

My Hubby Warded..

 
Sebenarnya last Friday, ada aktiviti makan2.  Itu esoklah sy cerita ye.  Lepas je aktiviti makan2 hari Jumaat tu sy terus bergegas pulang.  Nasib baik sis nani choc ada leh teman kan sy.  Lepas ambil semua barang2 yang patut dibawa..sy bergegas pula ke HKL.  Why HKL?

  
My hubby was admitted becoz of demam denggi berdarah.  Mula2 sy dpt call dari dia..mmg sy terkejut.  X terkejut kalo dia kena denggi..sbb kt umah sy mmg dh byk kes.  Tetapi denggi berdarah?  Sy mmg saspenlah sebenarnya.  Tp sy maintain cool.  Ibu2 dan isteri2 mmg kena kuat dan tabah kan?

  
Tengok tu..bintik2 merah dh start muncul.  Abaikanlah bulu2 kaki tu ye..hehehe.  Actually my hubby still cuti on last Friday.  Dia pergi makan roti canai.  Owner kedai tu ckp kt dia..eh gusi kau berdarahlah...aku rasa ko kena denggi..baik pegi hospital cepat.  So, my hubby naik teksi pegi GH.  Yg mengecewakan sy..office hubby seberang GH je.  Dhlah xde sorang pun yg dtg melawat..yg kata nak dtg hantar surat GL pun x muncul2.  Nama je gah..tp HR lembab.  Tau nak marah org x dtg keje je..staff dh sakit sampai masuk wad pun x ambil berat.  Hubby sy ni..nak MC setahun sekali pun susah.  Masa dia bgtau dia MC last week..boleh org pejabat dia bebel2 ckp susahlah mcm ni..ko kena gak dtg keje.  Sy bgtau hubby..kalo diorang x percaya..jemputlah dtg umah tgk.  Baru tau tipu ke betul...huh.

  
Dan seperti biasa..berbotol-botol air dimasukkan dan berbotol-botol darah diambil.  Smpi lebam2 tangan.  Oh ye..ada gak cerita lucu.  Tgk botol air kt atas tu?  Ada sorang nurse tanggalkan sbb nak betulkan something n letak atas kabinet tepi katil tu.  Sekali tuh..patient sebelah my hubby (drug addict) gi bantai minum air tu.  Dia picit2 smpi habis.  Bila nurse dtg my hubby bgtaulah patient sebelah dh minum.  Ler...nurse tu tya dia..apsal awk minum air ni..drug addict tu jwb..sy hauslah misi.  Hahaha...terpaksalah nurse tukar botol baru.  Yelah..kang x pasal2 berjangkit penyakit lain lak.  Hari Sabtu sy gi ziarah bwk anak2..patient lain lak duduk sebelah my hubby.  Patient baru ni pun satu hal.  Asyik nak lari keluar wad..jenuh nurse ngan pekerja kt situ kejar dia.  Hahaha..macam2 hal kt hospital ni.

  
 Jabatan2 yg ada dan wad2 yg ada di bangunan kompleks utama GH.

  
 Waktu melawat.

 
Sup ketam..sebotol hubby minum sup ni.  Oh ye..masa dlm perjalanan ke hospital dgn budak2..si Fifi tu muntah dlm teksi.  Sbb dia dh nk start demam.  Sy dh risau.  Nasib baik sy bg ubat cepat dan dia pun dh berlari2 di dalam wad..jd demam dia terencat..terus x jadi.  Smpi sekarang Fifi masih sihat.  Harap2 begitulah hendaknya.  My hubby pun dh keluar hospital semalam.  Masih berehat di rumah.  Dpt MC 2 hari.  Sekarang mmg musim denggi.  So, extra precautions ye.  

Lastly, nk wish THANX to Nani Choc, Rasp, Ayuthesun, Kty, Manal and other friends and relatives yg mendoakan kesihatan my hubby.  Thanx a lot friends.  I owe you!!

27 comments:

syukur lah sis ur hubby dah better...
tapi hampeh le opis dia tu ek sis...
at least dtg lah menjengah seminit dua...
u take care ya...
 
salam.smoha hubby akak cepat sihat sepenuhnya.jaga dia betol2 ya :)
 
salam kak:)

kak..syukur hubby kamu dah makin sembuh...

suke tgk kamu..kamu wife yang sangat sweet kak:)
 
Lama tak blogging, macam2 berita sha baca sejak nak start blogging balik nieh. Kak Dee okay? Hopefully semuanya okay. Amboi...caringnya dia. Lenkali Sha demam, nak mintak Kak Dee masakkan sup ketam jugak:)
 
alhamdullilillah ..dah sehat ..arap fifi pun sehat je..dulu kty masa akak kena denggi seminggu jaga akak kat ward..lepas tu adik lah ..2 minggu udahnya jadik misi...

dee kelakau nya lah org yg minum airtu ..kalo kty ade..mau gelak gulin2....ekekeke..sakit peyut gelak.
 
Smg sabar dan tabah menghadapi dugaan...
 
ADIK LIEYA pun baru kene denggi ni dee....platlet darah turun teruk tau...tu yg bagi makan sup ketam ngan 100 plus ....pastu bagi jugak minum susu alpha lipid....terus naik platlet die....terus boleh keluar wad......

syukur laa hubby dee tak teruk sangat....kene alert tau kalo ade sape2 dlm family ade simptom2 denggi..sebab hubby dee dah kene kan...takut gak ade yg kene gigit ngan nyamuk tu....harap2 takde ape laaa...

mmg musim dee...kes denggi ni tinggi dah skrang.....harap2 family dee sihat semuanya
 
semoga hubby you cpt cpt sembuh beb... doa byk2... risau gak wa sb dpn rumah wa pun ada air bertakung.. longkang sumbat.. semoga u tabah dan kuat di waktu2 begini..
 
dee..org kata mnum 100plus punn bole cpt baik ...

apapun syukur semua dah okay kan...

now nie mcm2 musim..musim chiken pox..musim panas...musim denggi dah mcm2 lagi daa...:(
 
akak..
harap akak bersabar ye..sy doakan semoga keluarga akak sekeluarga dijauhi sebarang penyakit dan dilindungi oleh yang Maha Esa..

p/s: kini dikampung....
 
alahai cian nye..
get well soon hubby kak ded
=(
 
kak dee* typo lak
 
kena kuat semangat tu . hrp cepat sembuh
 
minggu yg penuh dugaan..syukurlah hubby dee dh beransur sihat.dee pun kuatkan semangat..

lawak betullah ragam kat hsptl tu..:D
 
lor..camtu sekali lak ek kak..melarat ke denggi berdarah

hope hubby akak sihat n baik ngan cepat k

tapi bab drug addict tu mmg lawak tahap gaban la
gelak sakan sy kat sini..agaagga
 
lupe lak..harap2 fifi tak demam la eh
kang satu umah demam payah lak
sian kak dee..
 
Dee - jangan risau sgt okay.. everything will be okay. Semoga hubby u cepat sembuh.
 
syukur dia dah getting better. semoga cepat fully recover
 
Okey dee take care.boleh tanya kenapa kena makan sup ketam?.kaitan dia.
 
insyaALLAH... seme ok.... moga cepat sembuh....
 
dee...semoga yg hubby cepat sembuh..take a good care of yrself gak yea..
 
alhamdulilah.. harap lepas ni rizal gan ank2 siht sepenuh nyer..

takut kan dee kt flet ada kes denggi berdarah ni.. kena hati2 ni..
 
alahai sian ko ya dee.. eemmm memang kan risau kalau org2 yg tersayang sakit kan... sib baik la.. dah ok hubby ko...sup ketam memang penawar tuk denggi kan
 
mmg byk kes denggi skang nih... sib baik tak serius kan.. tke cre..
 
Alhamdullillah..hubby Dee dah sihat..

Menakutkan kalau kena denggi berdarah nie kan.. so kena laa ambil langkah berjaga2 lepas nie..harap hubby Dee sihatt sepenuhnya..
 
laaa gitu plak company ur hubby punya kes.. ada ke patut?

apapun, hopefully ur hubby cepat sembuh dan takde apa2 yang memudaratkan...

sori aku bz sangat2 lately, tak sempat nak update cerita ni...
 
alhamdullilah ur hubby dah sihat...sekarang nie macam2 jenis penyakit ada kan..memang sangat merisaukan..huhuh doakan yang terbaik..amin..amin..