Ada satu weekend tu tetiba sy teringin nak makan cok kembung. Ha..korang tau x cok kembung tu apa? Masa letak status sy tgh masak cok kembung kt FB ramai jugak yg tak tau. Sy panggil cok kembung..tp ada orang panggil cucur kembung atau cucur bantal. Alah..dia macam cucur kodok biasa je..tp bubuh yis. Tekstur dia lembut mcm donutlah. Gambar kt atas tu sy yg goreng..first time buat..rupa pun hodoh mcm kodok..hahaha.
Sedap dimakan dengan sambal ikan bilis ataupun kuah sate. Nak resepi..jenguk SINI ye. Sy pun google je..hehehe.
Ini rupa yg cantik dari blog yg sy google resepinya tu. Sy tepeklah gak kt sini..sbb simple je cara nk buatnya.
Resipinyer camni....
3 cawan tepung gandum
2 sudu teh yis kering
3 sudu besar marjerin
3 sudu besar gula
3 sudu garam
1 biji telur
Air untuk menguli-dalam 1/4 cawan.
Cara....
Campur semua bahan.
Uli.Simpan doh dlm 1/2 jam
Bentukkan
Goreng..3 cawan tepung gandum
2 sudu teh yis kering
3 sudu besar marjerin
3 sudu besar gula
3 sudu garam
1 biji telur
Air untuk menguli-dalam 1/4 cawan.
Cara....
Campur semua bahan.
Uli.Simpan doh dlm 1/2 jam
Bentukkan
Thanx to owner blog tu..kalo x, mengagau jugak sy nk cari resepi ni..hehehe. U oll trylah buat masa cuti2 nanti..mysuami kata sedap. Rupa hodoh tolak tepi..janji boleh layan tekak dan perut. Jgn lupa cuba tau.
25 comments:
deee anto sinikk skett dee...hahaha
dah le tgh ujan2 nie
kalo rajin buat...
kalo dak i pi umah u, u buatkan k..
hahahahahaha...
Post a Comment