Monday, November 8, 2010

Game Dulu2..

Dlm last week, Mimi bawak balik batu seremban..eh..xlah batu..coz yg ni version ringan dijahit oleh babysitter.  Dia suruh sy tunjuk camana nak main.  Dahlah mamanya berzaman tinggalkan game ni..tu bila main x dptlah tunjuk skill sgt.  Asyik jatuh je..kihkihkih.  Sy akui..kalo sy main benda2 yg nk kena tangkap ni mmg sy x pandai.  Sy jenis takut.  Sebab tu sy x main netball masa sekolah.  Bola datang..sy lari..hahaha.  Sy main hockey je..agak2 x dpt pukul bola..sy hentam kaki lawan..itu syok owh!! 

Ni lagi satu..hobi my hubby.  Dia jenis suka recycle semua barang.  Konon nak jual.  Punya lama dia simpan smpi sy naik menyampah.  Dah jadi tukun pun.  Sy doklah tya..bila nak jual.  Xkan nak tunggu smpi x nmpk muka orang dlm rumah ni baru nak jual.  Jual jelah kan..mcmlah bole jadi kaya kalo simpan byk2.  Emas/duit xpelah jugak.  Ini..sampah.  Tu sy ckp kt dia..kalo zaman kita budak2 dulu bolehlah gak buat main baling tin.  Ini anak2 zaman skrg.  Yg dia tahu..main game Diner Dash, Plants and Zombies, Zuma...etc.  Sy nak ajar..tp game ni main dua org x best wo.  Hari tu tgk kt blog Kak Pnut...fuh..mmg nostalgia sungguh permainan dulu2.  U oll gi jenguk eh...pastu confirm senyum sorang2..hahaha.

18 comments:

betul tu dee..sesekali mengimbau game2 zaman kite dulu2...syok woo..skrang susah nak dpt hah...si mia mija tu lagi laaa..24jam ngadap psp jek......
 
Dolu2 batu sereban kain nie laa bawak gi skolah masa taim rehat atau masa tunggu bas sekolah main laa menda alah nie.. sampai lebam2 dah.. sebab nyapu lantai..hehehe..

Tapi mmg seronok bila ingatkan balik.. :)
 
Dee.. budak2 sekarang mana nak rasa game outdoor ni...lagipun mak apak tak berani sangat nak bagi anak2 main kat luar ramai org gila... JAdinyer main jer la dlm umah depan mata mak apak.
 
tak pndai main batu seremban..fail lah sis! hikhik
 
ciss...kak dee..jatuh la standard.....ahhahahaha...

jom lawan dgn auntie main batu seremban.....mai..main..heee
 
syiok ooo main game zaman dolu2, leh main ramai2...batu seremban, konda kondi, galah panjang :D

zaman skarang main game sensorang je, paling ramai berdua tu pun kalo ngadap pc...
 
best sangat klu ingat balik game masa zaman kanak2 dulu..balik kampung main dengan sepupu2 semua..meriah....
 
ahh...bestnya di zaman dolu2......paling seronok main konda kondi kat kampung...
 
masa kecik2 dulu i suka main batu seremban & lompat getah ;)

skarang nie nak lompat setempat pun dah tak larat dah ;)
 
mainan tulah kita main dulu kan...syok sgt..main baling seliparlah, galah pjglah.ikatan persahabatn tu lebih kuat sbb main sama2..skrg ni budak2 main kat dlm umah jer..
 
saya suka main baling tin ni..tp mak tak bagi sbb bila baling tin guna selipar..pastu nak baling org pun guna selipar tu..

terus terkubur bakat terpendamku itu..huk huk!

wah! D main hoki, msti ganas kan..haha!
 
sis D samolah ciklinn.. konon simpan2 brg nak guna.. tin2 tu ha... sekali jadi tukun ja... haahha
 
eh teringt plak kecik2 suka main batu seremban..hehe..letak kcg ijo dlm kain pastu jahit cam bantal kan..heheh..

erkkk tu sume tin kosong ke? cantik je lagi..
 
best game dulu2...
klu skrg ni kids asyik dgn psp, computer games.
sampai permainan dulu2 pun tak kenal..
 
pocket pernah kenalkan tuju tin kat student skolah rendah di jpung,
diorang seronok main..

last info yg pocket dgr diorang buat game tu sebagai mainan hari keluarga kat sana...

mengharap jangan la jadi championship plak nanti dan claim tuju tin ciptaan jpung.. mula lah malaysia dok lawan ngan jpung saman menyaman hahahahah:)
 
nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...
 
aku baru jer beli batu seremban kt R&R tuk sara.. rm2 kira malas nk buat la ni sebenar nyer.
 
bdk2 skrg x mcm bdk dlu2... tp ye la.. nowadays pn bnyk org jahat kt luar, kadang2 parents pn tkut nk lepas anak2 bebas nau... tu yg jd disogokkan je dgn mcm2 games console bagai nih.. hehehe... msa sy kcik x bnyk geng sgt... sy suka main basikal n panjat2 je, hehehehe

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net