Thursday, March 7, 2013

Supir di Bali


Memperkenalkan supir kami di Bali..jeng..jeng..jeng.  Tiga teruna idaman tapi semua sudah dimiliki..hahaha.  Okeylah, inilah Pak Isme.  Dialah tokey.  Senang berurusan dengan dia. Boleh email tapi Whatsapps lagi senang.  Cepat je dia reply.  Itinerary je uol email.  

Malam kami sampai di Airport Denpasar dialah jemput.  Berbudi bahasa orangnya.  Malangnya Pak Isme demam teruk keesokan harinya dan sampailah kami balik tak jumpa2 dia dah.  Tapi kami dapatlah supir ganti yang best jugak.


Perkenalkan Pak Guntur.  Orangnya ganteng tapi sudah punya isteri dan anak..hehehe.  Pernah bekerja di Malaysia selama 8 tahun.  Jadi mmg sangat mudah berkomunikasi dengan dia.  Tanyalah apa saja, semua dia tahu.  Hebat2.  Dia pun kitorang jumpa sekali ni jelah..hehehe.


Dan driver terakhir kami sampailah hari kami pulang ke Airport ialah Pak Ujang.  Tu bergambar dengan pelancong dari Korea..hahaha.  Pak Ujang lagi soft spoken.  Orang Bandunglah katakan.  Dia pun best.  Kitorang suruh teman smpi ke tempat Kecak Dance sebab takut monyet.  Dia temankan.  Dia pergi belikan tiket.  Memang sangat helpful.  

Lagi satu best, dorang ni sediakan air mineral siap2 dlm kereta.  Kita tak perlu beli.  Dan dorang2 ni tak moh makan dengan kita.  So, mmg takde extra cost.  Supir biasanya dapat makan di tempat kita makan.  Puas juga ajak tapi semuanya taknak.    Semua supir ni Muslim so senanglah nak cari tempat makan yang halal di Bali.

So, korang bolehlah contact Pak Isme ye kalau ke Bali.  Ni contact detail dia.

Whatsapps - +6281338614174
Email - isme_tours@yahoo.com
BBM Pin - 234373D7

Supir ni recommended by Wahida & Daddyziyyad.
Thanks to both of them :)

20 comments:

alhamdulillah dpt supir yg baik2 ye dee.
 
best dapat supir yg baik hati :D
 
rasanya nak jumpa pak isme lah hujung tahun ni...hahaha
 
diorg aci x dpt kan price muroh2 tuk ke sanun
 
supir pun supir lah.. heee..

done follow.. jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504done
 
untung dapat supir yg ok kan....
tambah senang perjalanan..
 
best kan dpt supir baik, nak jalan pun senang hati :)
 
pak isme.. supir yg sama masa nik pergi bali dulu.. yeah..die mmg best..
kononnya yusry kru..hahaha




kak dee.. cantek header.. weeeewit!
 
bgs2 nyer kan kak, kalu dana ada rezeki sampai ke sana msti dana dptkan kontek diaornag nih...
 
Bestnya dpt supir2 yg gini.. bagi khidmat terbaik.. senang gitu.. :)
 
aku rindu kat Pak ujang



ohhh.. sila jng nak wat panggilan hangit kat aku lagik eh!
 
nak berkenalaan dgn pelancong korea tuu...

ko dulu g bandung pun, bertukar supir gak kan.. hebakkk!!
 
Kalau ada rezeki blhlah ke sana, nnt blh kol supir2 nie.. Tq sharing :D
 
bestnya dapat supir yang baik....
out: lawanya header kak dee...
 
Betul tu dee...selalunye supir ikut kite mkn sekali...bagus gak mcm ni kan...polisi die lain....

Kalo pi cuti2 indon, supir mmg bende penting...kene cari yg ok n boleh dipercayai ...senang kite nak begerak dgn rupiah juta2 hahaahhaha
 
Assalamualaikum

Salam kenal,
Nama saya hendry, supir muslim di Bali. Bila Anda akan berlibur di Bali, saya siap membantu dan melayani dengan sepenuh hati.

Wassalamualaikum.
 
This comment has been removed by the author.
 
pak isme ni chrge bpe utk 1hri?
 
Alhamdulillah dpt aupir baik. Sy pn Insya Allah akan guna Pak Isme lg.
Pernah guna supir Yanto tapi hempeh, Sy dpt supir pemalas. D tu your dia xikut iltenary. Sesuka hati cancel tour yg ada dlm iltenary. Dtg lambat. Aduh.
So antara supir2 Pak Yanto dan Pak Isme baik pilih Supir2 Pak Isme.
Nanti ada blog2 yang relemen Yanto tapi hati2 ya sblm booking. Bahaskan dulu durasi perjalan. Kalau makan di Jimbaran sila hati2 takut2 makan makanan syubhah atau haram kerana kebanyakan kedai makan di sana sediakan arak. So be carefull.
 
Salam puan.

kalau boleh tau siapa nama drivernya?