Wednesday, January 28, 2009

Makan Lagi...

Ari khamis lepas sy n my fren lela gi makan kat Food Court Pavilion. Dia mkn ni..Char Kuey Teow..sedap gak...

Sy gatal nak try Fried Prawn Noodle nih..tp x cam fried kan? Sapa2 yg suker pedas jgnlah mkn ni..x pedas langsung..membantutkan selera..

Arituh ita belanja sy cocktail ni...teringat-ingat ko..tu yg beli lg tuh..sedappp!!

Sy bab2 bukak kulit udang ni mmg fail lah..selalunyer org yg tolong..ni lela lak tolong. Mekacih lela...i lap u lah..hahaha...

Ari rabu tu pulak mkn mlm kat my fren hse..dia masak simple je..sup ayam. Sedap giler!!

Oh, ini pengat pisang yg sy buat ari jumaat petang tu. Bukan senang nk cari pisang nangka unless gi pasar beli..ni sy snap masa dia tgh mendidih. Sedap mmg x hengatlah!! Jom...makan2!!

Psst....contest ada kat bawah..jomlah join..jgn lupa!!

24 comments:

samalah..kita pun tak reti 'kopek' kulit udang pakai sudu garpu..pakai tgn je sng..kehkehkeh..10 percubaan 1 je berjaya...huh..lama2 give up...mkn je ngan kulit2 *kes malas nk kotorkan tgn* =P
 
nani: akak tau lah gak..tp lembab..kalo soh org cepat sket..hehehe..
 
amboi nok.. ko siap ada prompt mesej lagi gitu ehh...
yer mak komen ni..

harus aku banned ktiaw itu.. tak fedaskann?
 
emm mkn2 bes woo tp nie brp nie..cm mhl aje..kui2..kak dee =)

psst:-nak wet 100 tue ker? hehehe olg pun tgh kering nie kak dee..kui2
 
contest kt bwh dpt adiah pe? percutian ke KL n makan minum ditanggung ke? hehehehe
 
adoiii...makan lagi..lapar nii
 
cokolat: x nok..ko xyahlah try..

kf: 7 inggit lebeh..biasalah pavilion..

km: byklah ko km..aku beli spenda 3 sederet je kalo ko menang..

mummysyafie: hancus dietkan..hehehe..
 
aish membuat aku lapar sbb lom lunch agik
 
ko ni nok betul2 membuatkan air lior aku nak menitis kuar. Tambah tengok kuetiaw tu. Aku last makan tadi kul 9.30 pagi skrg tak makan apa lagi, maunya tak menitik lior.
 
kalo mkn msti nk pedas
 
anna: ye ke lapar? biasalah tgk gambar makanan mmg gitukan..

mas: ingatkan post lps lunch x ganggu korangnyer perut dah..hihihi...

neeza: samalah ngan aku...
 
Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong
 
mmg potong lah sis kalo tak pedas kan..tekak melayu cenggini lah kan...
 
Pengat pisang?? huhuhuu Terliurr shida...lama giler x mkn!!!
Arwah mak shida lu rajin buat... sygnya x sempat nk belajar buat dgn dia! :(
Uwawaaa nk pengat pisang nak pengat pisang!sob..sob..
 
salamss....woit...gie la try makan makan kat restoran aku tu BAMBOO kat Bndar Baru Bangi Seksyen 9. makan tgh hri ada aa carte malam ada...orait...nanti komen la...ok - AHFIT
 
rantong: tq 4 ur komen..elok utk saling ingat mengingati..

rasp: itulah kan..mmg tekak melayu

shida: senang je buatnyer shida..

ahfit: nti aku try ye..skrg susah nak jln jauh..ko wajib adelah..kan nk belanja aku..nti aku promo baiknyer..hahaha!
 
alamak,
bila akk sebut food court pavillion,
rindu plak nak mkn char keow tow,
lapae lah plak,
adoilah...

pengat pisang lagik,
sedap tue akk...

nanti kita dating kat ditu nak x?
hehehehehehe:)
 
wah bestnye pengat pisang....kat sini takde la jual pisang tu.....pisang montel banyak ler....
 
pengat pisang tu nampak sedap...

mem kata pavilion utk orang beruang.. oops "berwang" hehe
 
entry kak dee kali ni besh...
byk mknn...hehe....
pengat pisang tu cam besh la akk...
nk sikit bleyh...=)
 
entry kak dee kali ni besh...
byk mknn...hehe....
pengat pisang tu cam besh la akk...
nk sikit bleyh...=)
 
sedapnyer nampak pengat pisang tu... alamak lapo la pepagi nie..
 
cikwanie: kita mestilah nak..bila nti calling2 ye..mtk no kita kat ayuthesun/itaitu...

reen: pisang montel pun boleykan..cuma x berapa kicklah..

zino: walau dh kat 5 bulan keje kat ngan pavilion sy cuma penah mkn 3x kat food courtnyer..hehehe...

lieya: kalo nak dtglah umah..hehehe..

khas: kalo pekena petang2 ngan kopi o lg best khas..fuh..nikmat..
 
alamak dee..nape tayang makann...perut serta merta rasa lapar..dh le baru lepas mkn..rasa nk mkn lg plak...