Friday, February 20, 2009

Happy 5th Anniversary...

Wah..diam x diam dh 5 tahun usia perkahwinan sy. Esok adalah tarikh keramat itu...21 Feb 2009. Kami dinikahkan pada 21 Feb 2004. Sama tarikh dgn pernikahan KM dan usia perkahwinan yg sama iaitu 5 tahun. Selalunyer sy yg lupa....hehehe..tp ini tahun sy ada ingat jugak.

Mengingati perjalanan percintaan kami..bukanlah semudah yg disangkakan. Perkenalan pun hanyalah secara kebetulan. Inilah agaknya yg dikatakan jodoh. Sy sebenarnya bercinta dgn housemate dia..hehehe. Tp housemate dia tu cuba melarikan diri dr sy. X taulah sbb apa. X brani nk bgtau sy..apa jenis lelaki lah ni..pengecut. Hehehe...sy rajinlah call rumah dia cari mamat sekor tu..memanjang xde. Asik2 hubby sy ni yg jwb. Sy slalulah mintak tolong dia smpikan mesej kat mamat berekor tu. Last2 oleh kerana selalu sembang..sy ckp kat dia sy boring. Kalo gi mancing...sy nk ikut. Dia ni kaki memancing. Aik? Cam dia pancing sy lak..hahaha!!

So, first time dating mmg gi memancinglah. Dpt ikan sekor je. Hahaha...sy pun x tau dari mana dtg keberanian sy ikut hubby sy ni masuk utan cari lombong tinggal semata-mata nak gi memancing. Bila ingat2 balik..giler berani aku. Sib baik dia x buat apa2. Hehehe....perkenalan yg singkat itu...membawa kepada 7 tahun hubungan percintaan..di mana 2 tahun dihabiskan ketika bertunang. Bukan sedikit cabaran yg dilalui. Byk..bukan mudah perkahwinan itu. Kalo diikut emosi dan perasaan..mmg dh lama perkahwinan itu runtuh. Tp menerima dan memberi seadanya..mungkin membuatkan ianya boleh bertahan sehingga ke 5 tahun. Menjejaki ke angka 5 tahun juga membuatkan sy rasa sangat2 takut. Dari pengalaman kawan2 dan sekeliling..rumahtangga yg ke 5 tahun biasanya akan mula bergelora.

Pd sy..masing2 ada kelebihan dan kekurangan diri. Sbelum menuduh org lain..sy cerminkan diri sendiri. Dan sy berharap agar kesabaran ini akan memanjangkan jodoh kami. Moga-moga yg tidak baik dijauhkan dari kami...moga kebahagiaan menjadi hak hakiki. Amin!!

33 comments:

aku doakan yang terbaik untuk ko. Amin
 
wahh.. dah 5 tahun! tahniah ya.. semoga berkekalan dan bahagia selalu hingga ke anak-cucu-cicit-piut-oneng.. insyaAllah.. hihi
 
epi enibeseri kak yg 5th..semoga kebahgiaan milik kak dee untuk selamanye.
 
hepi anniversary dee..
semoga usia perkahwinan yg telah terbina akak kekal utuh buat selamanya..:)
 
Selamat ari ulangtahun =) smoga berkekalan hingga napas yg terakhir :)
 
mas: thx..

aD: thx aD

eya: thx juga..

eja: thx..

ciare: amin...thx..
 
dee....happy anniversary ek...smga ko makin bahagia dan dipanjangkan jodoh hingga ke akhir hayat....bile nengok ko rambut panjang mcm cun je la dee....hehehehe
 
epy enivesary... moga bhagia ke ank cucu
 
sis, hepi anniversary!
smoga berkekalan dan berbahgia hingga akhir hayat!
love strong2 tau! :D
 
hehehe...konggrat222....pasni kalau ko lupa gi aku bleh tolong ingatkan hehehe....mlm ni candlelight dinner ke pelitalight dinner? hehehe...anyway..sabar betaji...
 
kakdee::

hepi anniversary...semoga kekal ke akhir hayat?

bg adiah ape kat encik hubby?hehehe
 
reen: cun eh..rambut panjang...nti dee tjuk gambar rambut pjg eh..

kulna: thx..

rasp: love strong2? okey sis..

km: dinner mendanye..pg2 lg hubby aku dh kuar..outstation smpi ahad..waaaaa...

mat: xde adiahlah mat..besa2 je..
 
Sis Dee, Alhamdulillah & Tahniah diatas ulang tahun perkahwinan sis ya!
Shida doakan semoga sis & suami terus bahagia sekeluarga
 
selamat enivesari nok... cintailah suamimu untuk selamanya gtu...:)
 
hepi anivesari.... semoga jodoh kekal hingga akhir hayat yer..
 
Waaa..dah 5 tahun ar?
org baru 4 bulan..so far so good..kikikik..

ape2 pon..tahniah..
semoga jodoh kekal ke akhir hayat..amin...:-)
 
hepi annniversary...
 
selamat ulangtahun perkahwinan akk,
semoga ia akn kekal buat selamanya,
amin.....

happy2 selalu yea:)
 
happy anniversary... moga bahagia selamanya...
 
happy anniversary.. moga sentiasa kekal bahagia selamanya.. amiin..
 
hepi anniversary beb..tahniah dari wa...bersederhana dlm semua perkara adalah ramuan paling mujarab..
 
happy anniversary!!

syukur n tahniah krn dee dh berjaya menempuh alam perkahwinan selama 5 thn..

semoga akan terus kekal bercinta dn bahagia bersama ank2 ..
 
Dee dn suami,
Pak Cik amat gembira bila tau ini thn ke 5 pekahwinan Dee n suami.Semoga ianya kekal abadi hingga kiamat.Pada Dee/suami, jaga lah hati masing-masing.Hormat mnghormati d antara satu sama lain,kalau ada problem, selesaikan dgn baik.Jgn tunjuk muka masam walaupun marah.Semoga famili Dee d brkati Allah swt. Aminnnnnnn.
 
tahniah...semuga terus bahagia sehingga ke akhir hayat.. amin..
 
tahniah k.ina.smoga kekal hgga akhir nye.. :)
 
happy anibesery kak dee....
insyaalllahhh berkekalannnnnn ke akhir hayattt
 
All: Terima kasih kepada semua yg mengucapkan tahniah, yg mengirim doa dan nasihat serta petua. Dee amat menghargainyer..
 
HAPPY ANNIVERSARY..sorry kak lambat wish..takleh on9 kt rumah...streamyx rosak..wah romantik jugak kisah akak dgn dia erk..hehehehe...MOGA BERKEKALAN yer...
 
hepy belated anny my fren..
 
akak..happy anniversary ^^
semoga kekal abadi .. :)



p/s: br je sambut hari keputeraan sultan
 
epi anniversary dee..sori lambat wish..baru berkesempatan baca blog ni ;-)

semoga kebahgiaan berkekalan ke akhir hayat..amin..
 
congrates!..anyway ada award for u ;)
 
kita kawin on d same year la..yaeesh pun sebaya mimi tp yaeesh lahir on june!
btw..happy anniversary!