Friday, February 6, 2009

Jaja Makanan Lagi....

Semalam balik dari spital sy terus pg makan YTF kat Flat Sri Sabah di Jalan Ikan Ayu...makcik ni punya Yong Tau Foo mmg tiptoplah..tp ni jenis sup tau!!

Nasi lemak yg paling kiri tu sy beli kat Bank Rakyat Desa Pandan (skrg Ar-Rahnu). Beratur org beli..sedap gak. Nasi lemak belah kanan tu masa bfast kat EPF PJ...gi sana masa org cuti Hari Wilayah tu...ramai giler org KL kat situ..hahaha. Kawan sy amik smpi 2 telo...dh ada telo rebus lg dia amik sambal telo..aduh. Kalo puttt...sure org blakang pengsan. Wakakaka!! Pehtu yg kat bwah tu nasi goreng paprik mkn kat cosway semalam...so-solah..x sedap sangat.

Ni suma chinese food my boss brought back from Grand Millenium Hotel. Ada kuih bakul yg digoreng, ada ayam, ada yee sang, ada sayur campur n ikan siakap stim. Dorang ada meeting kat private room..ditapaukan utk sy..sebab order for 10 pax..yg meeting 7 pax je. Sy bwk balik bg my best fren. Makan kat umah dia je. Sy x brapa suker. X abis2 citer psl makanan, mana badan x gemoks!! Arggghhhhh...letihlah cenggini..hancus diet seh!!

22 comments:

dee
ai pun mmg suke YTF yg kuah sup gitu..
isk cobaann..cobaannnnnnnnn
 
Owh saya pernah mkn YTF itew..makcik yg samakah?huhuhu
 
msk page akk nih,dijaje dgn mknn.
ape kate tuko nm blog,kasi letak restoren dee..ekekek
 
sangatttt menggiurkannnn :'D
 
neeza: sama ye taste kita...

fazemy: sama kot..makcik yg anaknyer suma lelaki tu..

eya: wah..kalo ada duit bole gak kan..

ciare: menggiurkan? wah..lenmacam tuh..
 
eeee sungguh kijam u tau..
saja je bagi i terkecur ...
 
makan lagik... matiklah aku mcm ni!!! asal masok sini je aku ketaq tgk gambaq2 hang!!!!
 
adoh hai bertambah lapo aku nengok n3 ko dee.....
 
ish..ish.ish..cmne lah akak nk diet ni dee????

x berani dh tmbang dah ni...huhu
 
wah enak kali yah makananya.....
bolehkah aq mencicipinya...hehehh.....
salam kenal yah.....
bolehkan,......
 
sri sabah? dah dokek bona dengan tompek zino tu hehe
 
sedapnya yong tau fuh..mau kena cari gak nie..tergoda..dee nya pasal le nie
 
dee, awak kena tag tau. sila ke blog saya :)
 
Hi Dee, I was at Aqish place about to check out noticed your callsign pic and busybody over.
Wow! Those dises looks so tantalising.

Wish I can have some...the yong tau fu especially, ha ha.
You have fun and keep well, Lee.
 
itu mknn nampk sodap nyer.....hehe
 
melihat makanan di pagi hr...membuat perut sy lapar...adehhh

YTF? mak encik F pun jual YTF...tapi kuah hitam+merah tuh..cedaapppp
 
emm dapnye makanan ni, emm untuk kawan dee tu sape nama dia? mah kan, kesian tgk dia, finee doakan dia cepat sembuh key... take care... daaaa
 
citer pasal makan ni buat perot berkeroncong lah! he he he
 
amboi sedapnyer dia mkn,
hurm,
bila akk nak bawa wanie plak nie,
hurm...

rindu nak mkn jugak nie,
hahahahaha
 
rasp: sorrylah..kejam ke..

cokolat: jgnlah ketaq yang..

reen: hihihi..

eja: tulah..sama je ngan sy..hancus diet..

katobengke: salam kenal..

zino: lenkali gi mkn kat umah zino jelah..

kty: hahaha...

mummysyafie: ni yg maleh ni..larikksss!!

unclelee: u too..

ayana: mmg sedap..

mat: menantu tokey ytflah ni..hihihi..

mamaadam: thx finee..

khas: biasalah tu..

wanie: anytime...
 
semua menggiurkan...agagagga...
 
huhu..
perut terus berkeroncong ^^
mmg best kalo dpt mkn free..keh keh


p/s: dh lama xmakan ais kacang