Wednesday, February 18, 2009

Ikan?

Jika Wanita diumpamakan seperti Ikan, kategori ikan apakah yang jadi favorite anda?

IKAN SALMON

Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan. Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….INI WANITA BERKERJAYA.. ...


IKAN AROWANA

Kalo yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. nakal melihatnya di manapun dia bergaya..... So pasti harganya mahal kalau ingin memilikinya. ... INI PERAGAWATI, CELEBRITY or keatas......


IKAN MAS KOKI

Ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya. Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan..... INI BINI ORANG.......


IKAN BANDARAYA

Jenis ini murah dan selalu menempel di kaca aquarium. Kalo sudah menempel, susah sgt nk lepaskannya. ... mcm gam...INI AWEK ALIM, ANAK USTAZ nii.......


IKAN KELI

Kalo yang ini harganya murah, bisa dimakan dimana saja. Banyak dijual di tepi jalan, harus hati-hati. INI AWEK TEPI JALAN....... .

IKAN BILIS

Bentuk dan rasanya gitu-gituuu... saja. Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain.... INI BINI SENDIRI....

Hahahaha….hammpeh! ! Ikan bilis jugak la….yg menyedapkan setiap hidangan… kan ? ? Hehehe........

Dpt dari emel seorg teman...buat penghilang stress...wakaka!!

20 comments:

Hehehehe betul ler, buat penghilang stres. Pasni balik umah tengok ikan bandaran yang asyik melekap je tu mesti aku tingat n3 ko.
 
Aku suka keropok ikan...ape plak kategori dia? hehehe...bleh ko bandingkan ke?
 
ikan kering pun best gak..murah, mendatangkan selera makan, dan yg paling best, simpan lama tetap tak busuk cam ikan biasa..
 
aku dpt gak email pasal nih
 
hah! sape lah yg menyamakan pompuan ngan ikan nih.tk nak! tk suka! ikan hanyir..nnt org buat lauk.
 
Baru nak jd ikan arowana tadi..
 
kekekeee..kelakar la sis entry ni!!!
 
hehhee..kty tade dlm kategori..
kty suka ikan sardine.ekekkeke
 
adehla tak msk kategori mana2 ni cane...ekekekek...
 
kita2 ni ikan bilis je ke ek akak?
hehehehe...nak la jadi ikan salmon tu..sedappppp....:-)
 
kuang kuang kuang nak jadi ikan guppy lah, warna warni, kecik comey je
 
hamboi kak..siap ade kategori lagi tu kekekeke
 
mas: wakaka..ko jgn aku ikan bandaraya dah mas..

km: ko ni spesies ikan longkang kot..hehehe..

alladiin: ikan masin mmg sedap..

neeza: ko dh dpt eh?

ell: hahaha..suka2 je info ni..

emy: hihihi..bolehlah tu..

shida: kelakar ek?

kty: oh tu x taulah nk ckp kategori yg mana..

nani: ko ikan belacak nak?

rose: ikan bilis kan disukai ramai..

finee: boley gak..

suw: ko ikan mana suw?
 
sib baik aku suka makan sambal ikan bilis + petai....hehehehe...ada kaitan tak tuh...muahahahahha
 
klako la.. he he he.. dee sker ikan aper?
 
hahaha..ikan bilis memang sedap!
 
Keistimewaan Bau Ketiak Lelaki...
Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensylvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan dan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America, sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam ujikaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang...

Lepas ni boleh la bagi orang pompuan cium ketiak orang lelaki tanpa rasa bersalah...hahaha.
 
reen: adalah kot..sy pun suka..

khas: ikan bilis sedap gak..hehehe..

apisz: mmg sedap pun ikan bilis...pandailah ko..ko soh wife ko jelah cium tiak ko..hehehe..
 
lieya nak ikan emas boleh...hahaahahahaha....nak gak yg ade emas2 tuh...
 
Ikan bandaraya suka bersihkan kawasan, nasib baik dia ada kalau tidak kuranglah ceria...