Tuesday, March 3, 2009

Kurang Ajar...

Sekadar gambar hiasan yg diambil dari www.pnm.my (sorry ek..cilok gambar)

Betul ke x betul ke xtaulah..dpt emel from my fren..just want to share..

To be based on true story…hahahaha

Juz sharing babe.... There is this one incident which led to a POLICE CASE.... KURANG AJAR ABIS pasal hantaran TINGGI2.....

Emak kepada Minah : "Yerlah... anak saya blajar lulus universiti.... tak nak bilang baper... tapi biar lah patut-patut.... selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu.... tapi ini lah satu satunya anak pompan saya.... harap harap paham jerlah~

Emak kepada Mat : "Saya paham maksud awak... tapi saya harap awak pun paham lah yer... kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti... biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat..."

Emak kepada Minah : "Kalau awak tak mampu... Anak saya nie bukan tak laku...ada banyak lagi yang tunggu.... dah lah harga rendah.... nak cepat pulak tuh... apa nanti orang cakap..."

Mat : "Yerlah makcik... Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam gini.... SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu... Saya bawak balik anak makcik.... Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA.... kalau dalam semua BAIK.... Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak... tapi kalau dah LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua MAKCIK boleh simpan!!"

Gelak?? Terperanjat? I was a witness there. This really happened da.... Sounds funny but if u were there confirm lost kejap.... what happened next was an UGLY scene.... bertikam lidah sampai 3 lelaki bengap datang step hero. Dorang pon kena maki terok2 dgn 'Emak kepada minah' tu. (",)

Sesungguhnya zaman dah berubah, tiada lagi manusia kenal erti ijab kabul, yg dipraktikkan adalah martabat, pangkat dan darjat. Benar walaupun disekolahkan hingga menjadi seseorang yg berjaya, namun mereka lupa akan amanah yg dijanjikan sblm dikurniakan anak itu.
Subhanallah.

P.S: kalau your parents ada plan buat ni mcm, suggest to them to advert via 'ClassiFied Ads'. Insyallah ada yg mampu & sudi 'melanggani' iklan anda.

15 comments:

erk! terkesima rasanye.huhu..sesungguhnya zaman sudah berubah~~
 
pernah dapat email ni....kurang ajar tapi lawak pn ada...apa2 jerla..huhuhuhu....
 
hehe..
ayat nak test drive tu mmg best ^^ haha



p/s: nk beli grand livina
 
Masya Allah, tergamam, tidak dapat nak bercakap apa-apa hari ini.
Kalau mahu merujuk kepada bab nikah mungkin boleh selesai, mungkin sahaja, mungkin juga tidak diikutnya pun.
 
isk isk isk...mcm2 daaa! speechless :)
 
menyampah org gile darjat pangkat ni,dia xtau,dia pon menompang kat muke bumi nih.

(eh2..lari tajuk ke x nih..)
 
emmm bhahahaha.........
ade pro & kontra kn..

mmg ade dlm dunia kes cm nie..
apea ade kisah...

*aq pun tatao ag..
 
hmm....sy nk tergelak pn ade..nk kata kurang ajar pun...blh jugak...

adat sekrg mcm ni la..mak ayah msing2 berlumba nk tunjuk anak dia bgs..dpat hantaran tinggi...bg goodies best2...mcm2 la...

ps: hrp2 mak ayah sy tak mcm ni la...hbs la encik F...hahaha...
 
alamak, ye ke berlaku secara realiti>?

sungguh kurang adab kalau begitu. harus ditembak aje
 
kelakar la citer dia....hahahaha
 
lawak yg tak boleh dipdg remeh..
 
skrg ni org makin materialistik hingga abaikan apa yg wajib.. hmm amat menakutkan..
 
loh.....true story ke nie...tapi part nak test drive tuh yang terbaikkkk....hohohohohh
 
uikss..ni kisah benar ker??
ada jugak betulnya.. =p
 
ciare: zaman mmg dh berubah..

nani: ada kurang ajarnya dlm lawak itew..

zam: klaka gak kan..

leenoh: bila masing2 ego ginilah jdnyer leenoh..

rasp: tulah kan sis..speechless..

eya: tulah kdg2 letak hantaran biarlah berpada-pada..

kf: betul ada pro n kontra nyer

mat: tulahkan mat..nikah tu je yg penting..

mommylily: yelah mommy bila dh ckp smpi gitu mesti org tua tu marah..

reen: klaka gak kan reen...

kty: betul..ini lawak bermaksud..

khas: tulah..sok2 lg tinggi kan hantaran..

diana: lawak gak kan..

mrsharis: ada kebenarannya gak kan..