Monday, March 23, 2009

Mencari Penderma Buah Pinggang...

Ingat lagi x kawan sy ni? Kalo korang x ingat, cuba baca kat sini. Semalam kakak dia, Kok Ta (Hasnita) telefon sy memberitahu khabar yg tidak baik. Kedua-dua buah pinggang adiknya yg sy panggil Semah (Hasmah) tidak boleh digunakan. Yg satu telahpun mengecut dan yg satu lagi besar tetapi tidak berfungsi. Semah merupakan ex-opismate sy dulu tp sy sudah mengenalinya hampir 10 tahun.

Semah masih muda, berumur 27, sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki berumur 5 tahun. Tujuan n3 ni dibuat bukan untuk mengutip derma. InsyaAllah, suami dan keluarganya masih dapat membantu dari segi kewangan. N3 ini dibuat kalaulah ada, or sekiranya ada mana2 insan yg ingin menderma buah pinggang atau mengetahui ada insan2 mulia yg ingin menderma buah pinggang, bolehlah menghubungi kakaknya iaitu Hasnita di talian 012-244 2249. Ingat ye...jgn salahgunakan no telefon rakan sy...gunakan hanya untuk tujuan murni shj. Keluarganya juga sedang berusaha manalah tau ada dr kalangan mereka yg boleh dan sesuai menderma. Harap2 adalah insan mulia itu.....

Ingin sy melihat Semah kembali sihat seperti dahulu. Skrg Semah tidak dapat bekerja..dan masih berada di hospital HUKM. Seorang ibu muda tetapi harus cekal dan tabah menghadapi dugaan hebat ini. Moga Semah beroleh kesihatan yg baik hendaknya. Amin....

p/s:- Ari Sabtu pg aritu sy gi Hospital Ampang Puteri for blood n urine test..lupa plak nk amik gambar...x sabar nk tgk result...lg 1 week...hmmm...hopefully everything's okey...

32 comments:

emm semoge akn ade penderma budiman..insya Allah..

*emm..tak dpt bygkn..bgimana anaknye..ketika ibu sdg sakit..huhuhuh.....
 
i doakan semoga cepat2 lah dpt penderma ... insyaAllah ...
 
semoga ade insan yg mulia sudi dermakan buahpinggang..

dan kawan dee.. cepat.pulih.amin
 
tgk gambo td igt dah

harap ade la buah pinggang yg suit ngn member u
 
kesian ya...

bg kita ada & mashi berfungsi nie jaga lah pemakanan kita.
 
semoga sihat yer Mah. macam² dugaan kiter ni kan.
 
Dugaan datang tanpa diduga kan.. Allah dah sediakan bahagian masing2...kita yg tgk ni terasa perit dia..dia yg menanggung hanya tuhan yg tahu camne kan..sian..

semoga akan ade penderma yg budiman..dan sesuai ngan dia..
 
kf: suma org kena berkorbanlah kf..nk buat camana..

rasp: amin..

kty: harap2 adalah kty..

neeza: tol kan za..kalo ada yg nk derma pun tp x sesuai pun xlehkan..

kulna: tulah kita yg sihat2 ni pun kena jaga2...

kaknor: mmg mcm2 kan..inilah dugaan manusia..

rose: tulahkan rose..harap bertemu dgn insan yg budiman n mulia hatinya..
 
sedihnya Dee... buat Mah semoga tabah... untuk anak Mah kuatlah demi ibumu.. Saya oakan yang terbaik untuk Mah, semoga Alah mempermudahkan hidupnya, semoga ada insan yang mulia menolong Mah
 
biasanya derma organ macam ni dari keluarga terdekat.. kerana nak dapat yg matching.. semuga segala usaha berjaya...
 
finee: moga dia berjumpa insan mulia itu..n tabah menghadapi dugaanNya..

zino: mmglah..sbb tulah dee juga tulis yg keluarga terdekat pun sedang berusaha utk mencari sapa yg sesuai menderma..itupun kalo ada yg sudi...
 
alahai siannye.....harap2 ade laa yg bermurah hati tuk mendermakan buah pinggang......same2 kite doakan kesihatan beliau semakin baik.....

dee, kiut gile model kaftan kat entry bawah nie....comel....dah cam anak2 aku dah.....
 
semoga dia cepat sembuh.. mulia hati dee tlg carikkan penderma..

dee pragnent ke?
 
semoga segera ada penderma yg bermurah hati..aminn
 
smga adelah insan yg dapat mendermakan buah pinggang kepada dia.....hidup ini penuh dgn dugaan kan dee....
 
lieya: yelah..kitakan ada 2 anak dara yg comel lote...hehehe..

khas: dee x pregnant..btw kitakan kawan..so, kawan kenalah tolong kawan setakat yg terdaya shj..

eja: amin...

azreen: harap2 adalah..amin..
 
sy adam,stay kt klantn,drah o,thp kshtn baik..sy sdia mnjd pndrma..tp sy jga mmrlukan sdkt bntuan dri phak anda..sya akn msg..juz wait..n sy arap anda jga sdi mmbntu..wasalam..
 
salam adam. jika btl awak ingin menderma buah pinggang sila sms or call saya2 juga memerlukan buah pinggang untuk suami saya.. 0178967836 terima kasih. elly
 
Saya izzaty. mempunyai kesihatan yg baik. Jenis darah o.Sesiapa yg memerlukan penderma buah pinggang saya sudi menderma ..
 
Pn elly boleh email ke shaiful4611@gmail.com

Ada kidney jenis 0+ dan A+
 
Pn elly boleh email ke shaiful4611@gmail.com

Ada kidney jenis 0+ dan A+
 
Pn elly boleh email ke shaiful4611@gmail.com

Ada kidney jenis 0+ dan A+
 
Izaty pm sy pls utk menderma buah pinggang 0129331842
 
Ingin mencari pembeli buah pinggang call 0136887573
 
Ingin mencari pembeli buah pinggang call 0136887573
 
Ingin mencari pembeli buah pinggang call 0136887573
 
Ingin mencari pembeli buah pinggang call 0136887573
 
Saya nak jual buah pinggang !! Minat what's up 0143153609
 
Saya nak jual buah pinggang !! Minat what's up 0143153609
 
Kau ingat cara kau meminta derma dengan berkata bukan bertujual memungut derma tu ada orang mau bagi free ka...fikir la bukan diri kau saja.si dia sebagai penderma juga akan menjadi hidup seperti diri mu juga bila dia sudah derma buah pingang sebelah ya pada kau jadi jangan asik fikir free dengan alasan kata kabe depan dengan berhati mululia ye.nak.
 
Saya ingin menjual sebelah buah pinggang kpd yg memerlukan...wsap 0182348055
 
Ini adalah untuk memberitahu lelaki atau wanita awam yang sihat dan 100% serius dalam menjual ATAU membeli buah pinggang dengan segera menghubungi Dr. mercy lara Hospital e-mail: mercylarahospital@gmail.com, kerana kami mempunyai ramai pesakit yang kini sedang yang memerlukan pemindahan buah pinggang, adakah anda mencari peluang untuk menjual buah pinggangnya untuk wang akibat krisis kewangan dan kami akan menyediakan 800,000 EURO untuk buah pinggangnya. dan juga kita mempunyai ubat hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya email kami sekarang, HUBUNGI KAMI @

EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

nombor telefon bimbit; +2348053930975

terima kasih.