Tuesday, February 4, 2014

Padang-Bukittinggi Trip: Pondok Flora


Assalamualaikum semua. Harap sihat2 jelah lepas cuti panjang ni kan. Lepas balik dari Tabek Patah tu kami semua singgah Pondok Flora untuk makan tengahari.


Geram betul tengok mata si burung hantu ni. Besar dan galak.


Sepanjang jalan memang banyak orang jual durian. Makcik2 ni mmg nak sangat singgah beli. Akhirnya dapat juga makan masa kat Pondok Flora ni. Beli sebiji harga IDR50,000. Dorang kata sedap. Saya tak makan pun sebab tak sihat, demam.


Menu macam biasa, nasi padang. Kali ni ada ikan bakar yang sedap. Harga RP195,000 = RM54. Murah sgt kot utk 8 orang punya makan.


View kat sini menarik, sawah terbentang luas. Lupa, ada juga monyet yang diikat dekat sini.


Ini view dari toilet. Cantikkan..hahaha. Ada kerbau, angsa dan itik berenang-renang dekat sawah.


Oklah, kita jumpa lagi ye. By the way, burung hantu ni sgt manja. Bila kita pegang kepala dia, dia tunduk macam kucing. Esok, kita citer pasal Istana Pagaruyung ye. Bye.

9 comments:

Gambar sawah tu teringat zaman kecik2 dulu Dee...
 
penah sampai bukit tinggi ... teringin nak gi lagi.. tapi pondok florani tak sampailer...
 
cantiknyer kak... damai je nengok sawah pagi tuh... burung antu tuh sian kan, dia comei baik tp sbb nama n mata dia tuh org jd tkt kt dia heheh...masa kecik2 pun tkt dgr sore burung antu
 
Dari toilet pun sempat snap gambar, sis! Cayalah!

Anyway, cantik view di tempat ni ya. Mata owl tu memang mengancam sungguh. Bulat dan comel pulak bila ditenung-tenung!
 
wah cantiknyaaa... best jalan2! Jemput Singgah: Projek DIY Wall Sticker
 
nmpk ha muka dee mcm pucat..demam kan..

comey la burung hantu tu..
 
Salam ziarah dari bunda...

Cantik pemandangan sawah padi tu...
 
comel plak owl tuh.. geram plak tgk
 
cantik betul pemandangan kat situ..along suka suasana sawah padi...best...sejuk je mata memandang