Thursday, November 1, 2012

Cheringin Hills Convention & Spa Resort, Janda Baik


Hari Raya Haji Jumaat kan?  So, sabtu tu dee ngan anak2 serta anak buah pergi bercuti ke Janda Baik.  Alah..dekat je.  Tapi Dee jenis kalau nak lari dari kesibukan kota..mmg akan gi bercuti.  Dekat2 pun jadilah.  Yang penting..bercuti..hehehe.


Lobby dia agak besar.  Biasanya hotel ni pilihan company2 buat training.  Terletak atas bukit..view mmg cantiklah.  Cuma masa ni Dee rasa kelakar sketlah.  Dee smpi pukul 3 petang...mmg check in time pukul 3 ptg.  Baru 3 keluarga check in.  Tapi Dee terpaksa gak tunggu sbb bilik belum dikemas lagi..huhu.  Sib baik tak lama.  Staff pun ramah2..so, xdelah nak marah2 kan.


Ni tempat lepak kitorang malam2..dekat lobby gak.  Kat sini signal wifi adalah sgt strong.  Eh..Janda Baik adalah kampung tanpa wayar 1 Malaysia tau..free public Wifi satu kampung.  Best tak?  Giler best..hahaha.


Kalau yang suka berbasikal, bolehlah sewa.  Ada juga outdoor games mcm pingpong table dan sebagainya.  Lupa lak nak snap pic.


Meh..masuk bilik.  Ini kawasan pantry.  Ada coffee and tea, mineral water.


Toilet pun bersih.  Taklah besar..sedang2 aje.  Ada shower.  Xde bath tub.  Ni bilik superior.


LCD TV..tp kalau tidur kt hotel ni Dee mmg jenis awal je lelap.  So, takdelah tgk tv sangat.


2 single bed.  Mmg suka lagi mcm ni sbb bila digabungkan lagi besar banding double bed tu.


Bilik menghadap pool..so, anak2 adalah menggelinjang nak terjun pool.  Tapi Dee ckp eh..Janda Baik kot..moh gi terjun sungai.  Rate bilik dalam RM230 satu malam including breakfast for 2.  Dee book thru agoda.com.my.   Further info boleh tengok kat SINI.

Tapi sebab kami 3 adult, 2 kids, so kena bayar extra utk bfast.  Adult RM20 & kids RM10.  Hotel ni pada Dee mmg bestlah.  So, kalau nak bercuti tapi tak mau duduk chalet, bolehlah consider this place.  Ok, esok je ye sambung.  Bye.

23 comments:

Waahhh!!!

Nieh ke citenye? Kak Dee takde pix sungai ke? Mesti best:)

p/s: pix anda ada dalam blog kita:)
 
part swimming pool tu best tp kul 3 bilik tk siap lg..nasibaik tk tgu lama
 
sejuk tak kat sana?
 
lom pernah terjah ke sini... mesti best ni
 
hotel dia memang ok sis...
tapi iyelah...
dah ke Janda Baik...
haruslah terjun tiruk kat sungai tu hehehehehehe
 
hotel ni masuk senarai training venue department i..tp x bos x pilih pun..
 
aku training ofis kat sini la...last year...masa tu hotel ni baru2 je bukak...

aku suka hotel ni, maklumlah hotel baru, makan pun sedap2...

kami pun tgh duk plan nak gi Janda Baik..tapi tak nak duk hotel, nak cari chalet yg mengadap sungai...tapi tak confirm lagi...
 
Bestnya. Dpt wifi free satu kampung yg menaik tu ☺☺
 
waduh waduh satu kg bisa berWIFI percuma..lumayan sgt mcm ni...
 
Emm.... seronoknya dapat bercutikan.....

folo sini melalui sha.... salam kenal!
 
Emm.... seronoknya dapat bercutikan.....

folo sini melalui sha.... salam kenal!
 
takpernah gi Janda Baik ni.. menarik tgk gambar2 ni sis, kena pegi gak satu hari nanti :)
 
memang nampak menarik jugak tmptnya..

satu kg free wifi..beshnya ..
 
Ok jugak gi Janda Baik. perjalanan pun tak jauh sangat. Ada swimming pool itu yg penting.
 
Cantiknya..

Salam kenal.. :)
 
best la dee....selesa..bilik pun okey sgt2 tuh...kene laa ngan harganye kan.....

aku selalu dengar janda baik ni cantik...bile tgk entry ni mmg aku setuju....lagi dee ko kemane lagi mase kat janda baik ni...update le..leh aku buat rujukan...
 
Dah 2 kali dengar citer pasal Cheringin ni best hehe... kite dulu salah gi D'Ark Resort tak best lansung! Huhuuu...
My latest Entry :)
JJCM: Chengal d'Garden Cafe-iii
 
Menarik gak.. hotel pun cantik.. :)
 
reasonable gak nampaknye...mmm ...saya belum sampai sana lagi
 
as salam

JB memang best..dulu2 penah training n jungle treking..udaras nyaman je..skrag tak tau la..masih nyaman cam dulu ke tak...skrg lagi membangun gaknye :)
 
saya ada baca juga pasal Cheringin ni..malam2 sejuk katanya kan...Part yg paling best tu " satu kampung free wifi"...hihihihih
 
nampak macam tenang aman dan damai je kat situ....
 
Thank you for sharing your thoughts and for inspiring us.
Keep it up and continue on what your doing. Visit my site too.

triciajoy.com

www.triciajoy.com